sorteer op
×
Thesaurus ingangenPublicatiesBeide
welkomPiCartaNCCSpeciale bestanden  
Short Title Catalogue Netherlands (STCN)

Deze versie van de STCN-database wordt niet meer bijgehouden. Met ingang van 3 februari 2023 is de STCN verhuisd naar CERL. Bezoek de nieuwe STCN

De Short-Title Catalogus Netherlands is de retrospectieve nationale bibliografie van Nederland voor de periode tot en met het jaar 1800; van Nederlandse (post-)incunabelen zijn summiere beschrijvingen opgenomen. Het bestand staat als wetenschappelijk bibliografisch onderzoeksinstrument aan iedereen ter beschikking. Uiteindelijk zal de STCN beschrijvingen bevatten van alle boeken die voor 1801 in Nederland zijn verschenen, en van alle boeken die buiten Nederland in de Nederlandse taal zijn gepubliceerd. De STCN wordt samengesteld op basis van collecties in binnen- en buitenland. Alle boeken zijn met het boek in de hand (in autopsie) beschreven.

Meer informatie, webexposities, een uitgebreide helptekst en een lijst met deelnemende instellingen kunt u vinden op de webpagina van de STCN (www.stcn.nl). Mocht u een opmerking hebben over een bepaalde titel, dan zien we uw bericht gaarne tegemoet op onderstaand e-mailadres, liefst met vermelding van het recordnummer.

De omvang van het bestand is thans (begin 2021) ruim 215.00 titels in meer dan 620.000 exemplaren. De STCN wordt nog steeds bijgehouden en dagelijks aangevuld.

De STCN wordt samengesteld en uitgegeven door:
Koninklijke Bibliotheek
Postbus 90407
2509 LK DEN HAAG
E-mail: stcn@kb.nl